У росіян нові проблеми з озброєнням / скріншот

Кількість неякісної зброї у росіян буде збільшуватись і вони мають усвідомити, що можуть постраждати не тільки від української зброї, а й від своєї.

Про це військовий експерт Сергій Грабський сказав в ефірі телемарафону Єдиних новин, характеризуючи зброю ворога. 

"Росія зараз використовує старі боєприпаси – вони не надійні. А друге, це те, що санкції працюють і створюють інфраструктурний і промисловий колапс в РФ. В них немає технічного і наукового потенціалу виробництва якісної зброї. Тому кількість такої зброї, яка падає незрозуміло де, буде збільшуватись", - зазначив Грабський.

Відео дня

Він звернув увагу, що пуски крилатих ракет росіяни здійснюють з території якоїсь водної поверхні: чи то Каспійського моря чи Чорного.

"Чому? Тому що як мінімум 10% ракет, які сходять з напрявляючих літаків, просто банально падають у воду. І це так само є ризиком і небезпекою для РФ. Я не кажу, що всі вони будуть падати у воду, але така особливість російської зброї існує", - сказав експерт.

Грабський підкреслив, що це практика з якою в країні-агресорці мають жити, розуміючи, що можуть постраждати не тільки від української зброї, а й від зброї самої Російської Федерації.

 Наслідки санкцій для Росії

Як  повідомляв УНІАН, у квітні Видання Bloomberg  інформувало, що Європейський союз розглядає можливість введення санкцій проти більш ніж десятка компаній, які продовжують постачати в Росію підсанкційні товари.

Йдеться про ряд компаній, що базуються в Росії, а також у Туреччині, ОАЕ, Китаї та Гонконзі, що імпортували санкційні товари з Європи на мільйони євро, які використовувалися російськими військовими.

Зазначалось, що Росія, як і раніше, отримує заборонені технології на десятки мільйонів євро через треті країни, а також компанії та дочірні підприємства в цих країнах.

У лютому стало відомо, що росіяни, не зважаючи на запроваджені санкції, продовжують отримувати з Європи заборонені військові технології. Майже чверть товарів високого пріоритету вартістю 450 млн євро, які надійшли до РФ з Євросоюзу за перші дев'ять місяців 2023 року, відправили безпосередньо з Європи. 

А у минулому році повідомлялось, що виготовлені в ЄС та інших країнах чіпи та мікросхеми доставляють до РФ через треті країни, такі як Казахстан, Туреччина чи Об'єднані Арабські Емірати. 

Вас також можуть зацікавити новини: