У Росії заявили про створення нової крилатої ракети для Су-57 / фото Міноборони РФ

У Російській Федерації заявили про створення нової крилатої ракети. Розробкою оснастять винищувач Су-57.

Російські ЗМІ стверджують, що ракета має невеликі розміри, але її дальність порівнянна з ракетами, які застосовуються в далекій авіації на стратегічних бомбардувальниках Ту-95МС і Ту-160.

Варто відзначити, що до таких ракет відносяться снаряди з дальністю ураження від 600 км і більше. У далекій авіації - від 1000 до 6500 км

Відео дня

Повідомляється, що інженери змогли домогтися зменшення розмірів ракети за рахунок "нової конструкції складного крила і внутрішнього компонування, а також застосування нового малорозмірного двоконтурного турбореактивного двигуна".

Винищувач Су-57 - що відомо

Су-57 - єдиний винищувач РФ, який ще не знищили Збройні Сили України. Він просто ще жодного разу не заходив в український повітряний простір. Для цього літака в 2020 році модифікували ракети "повітря-повітря" Р-37м, застосування яких підтвердили самі росіяни.

У свою чергу в Міноборони Великобританії повідомили, що Москва з червня 2022 року використовує свої новітні винищувачі Су-57 для нанесення ракетних ударів по Україні. З них запускали ракети класу "повітря-поверхня" або "повітря-повітря" великої дальності.

Пізніше пікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Гнат уточнив, що Росія не застосовувала свої розрекламовані літаки Су-57 і Су-75 у повітряному просторі України.

Вас також можуть зацікавити новини: