Коваленко порівняв Zuni з високоточним авіаційним БМ-21 "Град" / US Army

На озброєнні українських сил вже стоять американські ракети Zuni, передачу яких США анонсували в січні. Кадр з підвісом на Су-25 показав у Telegram командувач повітряними силами ЗСУ Микола Олещук.

"Горите в пеклі, нелюди", - написав Олещук.

Своэю чергою, військово-політичний оглядач Олександр Коваленко пояснив істерику противника з цього приводу: "Звичайно, вони відразу ж спробували почати розповідати про те, що в українців закінчилися НАРи (некеровані авіаційні ракети - УНІАН), ось вони і використовують американські...".

Відео дня

Як зазначив Коваленко, 122-мм ракета Zuni вже не некерована. "З 2011 року вони виробляються з лазерним наведенням і є високоточною зброєю. Розробка ця велася з 2007 і аналогічна оновленій системі Advanced Precision Kill Weapon System до Hydra 70", - розповів експерт.

Коваленко порівняв Zuni з високоточним авіаційним БМ-21 "Град".

t.me/MykolaOleshchuk

Детальніше про характеристики Zuni 

Ракета Zuni з лазерним наведенням складається з нової секції управління та наведення WGU-58/B, яка прикріплена до передньої частини некерованої ракети Zuni та боєголовки. 

Ракета Zuni з лазерним наведенням сумісна з будь-яким літаком, який оснащений пусковим пристроєм LAU-10.

Такі ракети успішно вражають як стаціонарні, так і рухомі цілі.

Удар по Умані 28 квітня - головне

28 квітня російські окупанти атакували Україну з літаків стратегічної авіації Ту-95 з району Каспійського моря. Сили оборони того дня знищили 21 з 23 крилатих ракет Х-101 / Х-555, а також два БПЛА оперативно-тактичного рівня.

В Умані одна з ракет влучила у житловий дев'ятиповерховий будинок, в результаті чого в ньому було практично знищено цілий під'їзд. В результаті російського удару по багатоповерхівці в Умані загинули 23 людини: тіла 22 дістали з-під завалів, ще одна людина померла в лікарні. Серед загиблих - шестеро дітей.

Вас також можуть зацікавити новини: