Пол Манафорт / REUTERS

Колишній голова виборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт погодився співпрацювати зі спеціальним представником Департаменту юстиції США Робертом Мюллером у справі про втручання Росії у американські вибори.

Як пише Reuters з посиланням на заяву американських прокурорів у суді Вашингтона, на це він погодився в рамках угоди про визнання вини і пом’якшення покарання.

Читайте такожNew York Times: В Україні не помітили злочинів Манафорта навіть після вироку

Відео дня

69-річний американський політтехнолог визнав вину за двома кримінальними обвинуваченнями і став одним з найбільш високопоставлених членів виборчої команди Трампа, чия вина була доведена в ході розслідування так званої російської справи.

Видання нагадує, що розслідування стало проблемою для президента-республіканця. А рішення Манафорта співпрацювати з Мюллером може стати ударом для Трампа перед виборами в Конгрес, які пройдуть в США 6 листопада.

Сьогодні Манафорт визнав вину за обвинуваченням у змові проти США, а також за обвинуваченням у змові з метою створити перешкоди правосуддю. Інші звинувачення проти нього були зняті. Колишній мер Нью-Йорка і адвокат Трампа Руді Джуліані сказав, що визнання вини Манафортом не позбавить його шансів отримати помилування від президента США.

Читайте такожСуд над Манафортом: якими будуть наслідки для України

Минулого місяця американський президент хвалив свого екс-голову виборчого штабу за те, що він «не зламався» і не почав співпрацювати зі слідством у справі, яка йому шкодить.

«На відміну від Майкла Коена (колишній особистий юрист Трампа – ред.), він не «зламався», не почав вигадувати історії, щоб домовитися. Поважаю цього сміливого чоловіка!», - написав Трамп на Twitter.