Консульство Саудівської Аравії в Стамбулі / REUTERS

Підозрюваних у вбивстві саудівського журналіста Джамаля Хашокджі будуть судити в Саудівській Аравії. Влада країни не має наміру видавати їх іноземним державам, заявив на конференції з безпеки в Бахрейні глава МЗС Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр.

Читайте такожУ Саудівській Аравії убивство журналіста Хашоггі назвали "величезною помилкою"

«Що стосується екстрадиції, ці особи є підданими Саудівської Аравії. Вони затримані в Саудівській Аравії, і розслідування ведеться в Саудівській Аравії, судити їх будуть в Саудівській Аравії», - сказав він, передає kommersant.

Відео дня

Глава МЗС Саудівської Аравії пообіцяв, що Ер-Ріяд встановить істину, а винні понесуть відповідальність. За підозрою в причетності до вбивства журналіста влада країни затримала 18 осіб.

Reuters повідомляє, що турецькі прокурори підготували запит про видачу 18 підозрюваних після того, як президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган закликав Ер-Ріяд розкрити замовників злочину.

Опозиційного журналіста Джамаля Хашокджівбили у генконсульстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня. На днях генпрокурор країни заявив, що вбивство було навмисним, його заява розходиться з офіційною заявою влади, зробленою раніше, про те, що журналіст загинув у результаті бійки в будівлі генконсульства. Тіло Джамаля Хашокджі в даний час не знайдено.