У Франції в суботу триває 13-та хвиля мобілізації "жовтих жилетів" \ lefigaro.fr

Перші сутички сталися між учасниками протестів жовтих жилетів у Парижі і правоохоронцями, один з демонстрантів в ході протистояння втратив руку.

Читайте такожУ Парижі проти "жовтих жилетів" застосували сльозогінний газ

Про це повідомляє ЄвроПравда з посиланням на Le Figaro. За даними медиків, чоловік втратив руку у протистоянні під будівлею Національної асамблеї Франції (нижньої палати парламенту). Як стверджують очевидці, причиною важкої травми стала граната, яку правоохоронці кинули в натовп, намагаючись відтіснити протестувальників, які штурмували огорожу парламенту.

Повідомляється, що постраждалий – фотограф "жовтих жилетів", який хотів відкинути гранату, що прилетіла в групу мітингарів, однак вона розірвалася в руці чоловіка.

Префектура поліції Парижа підтвердила, що під час сутичок важке поранення у руку отримав один з демонстрантів. Він зараз у лікарні.

Крім того, повідомляється, що кілька маніфестантів почали кидати в поліцейських каміння і пляшки, після чого співробітники правоохоронних органів застосували проти них сльозогінний газ. Багато районів і готелі в районі руху мітингувальників знаходяться під охороною поліції.

У Франції в суботу триває 13-та хвиля мобілізації "жовтих жилетів". Перші сутички у Парижі були зафіксовані о 12.30 за місцевим часом. Поліція намагалася розігнати демонстрантів сльозогінним газом.