Єнс Столтенберг: НАТО є найбільш успішним союзом в історії / фото УНІАН

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг заявляє, що в Альянсі усвідомлюють появу нових загроз після непередбачуваної анексії Криму Росією.

Про це він повідомив у Вашингтоні під час виступу перед обома палатами Конгресу США (Сенатом і Палатою представників).

Зокрема, він наголосив, що Альянс потребує "колективної міцності, тому що перед нами постануть нові загрози".

Відео дня

Читайте такожГенсек НАТО поставив в один ряд Гітлера, Сталіна та ІДІЛ

"І ми раніше бачили багато разів, як важко прогнозувати майбутнє. Ми не змогли спрогнозувати падіння Берлінської стіни, атаки 11 вересня (терористичні акти у США, що забрали життя 2 тис. 973 людей - УНІАН), виникнення "Ісламської держави" в Сирії та Іраку, або незаконну анексію Криму Росією", - сказав Столтенберг.

"Оскільки ми не можемо передбачити майбутнє, ми повинні бути підготовленими до непередбачуваного. Ми потребуємо стратегії, щоби справлятися з невідомістю. Ми маємо її. Ця стратегія - це НАТО. Міцний і динамічний Альянс зменшує ризики і створює для нас можливості справлятися з сюрпризами, коли вони виникають. І вони будуть виникати", - заявив генсек.

При цьому він наголошує, що НАТО є найбільш успішним союзом в історії, оскільки завжди мав потенціал змінюватися, коли змінювався світ.

"І, незважаючи на наші відмінності, ми об'єднанні нашою відданістю один до одного", - додав Столтенберг.

Як повідомляв УНІАН, раніше Держсекретар США Майк Помпео заявив, що США та їхні європейські союзники по НАТО в ході майбутньої зустрічі можуть домовитися про активізацію підтримки України в справі її опору російської агресії в регіоні.