Ілюстрація REUTERS

У Гонконгу поліція розігнала несанкціонований марш, застосувавши до демонстрантів сльозогінний газ та водомети з фарбою.

Читайте такожУряд Еквадору втік зі столиці через масові протести

Як повідомляє Deutsche Welle, десятки тисяч демонстрантів у неділю, 20 жовтня, спробували провести несанкціонований марш на вулицях спеціального адміністративного району Китаю.

Відео дня

Протестувальники спорудили на вулицях барикади і вчинили погроми на кількох станціях метрополітену. Від їхніх дій постраждали філії китайських банків і магазини, багато закладів у районі проведення акції закриті.

Акція призвела до зіткнень з правоохоронцями, яким довелося застосувати сльозогінний газ і водомети з блакитною фарбою для зупинення неправомірних дій. Дані про постраждалих не уточнюються.

Як повідомляв УНІАН, 12 жовтня учасники протесту в Гонконгу закидали станцію метро пляшками з бензином. Також протестувальники підпалили урядовий офіс і громили крамниці та станції метро.

Спеціальний адміністративний район Гонконг є частиною Китаю з 1997 року. Гонконгу гарантовано широкі спеціальні права, такі як свобода ЗМІ, зборів і думок.

Протести в Гонконгу почалися в червні після того, як влада зібралася дозволити екстрадицію правопорушників до Китаю. Влада відмовилась від своїх намірів, але демонстранти зажадали проведення демократичних реформ, запровадження загального виборчого права, відставки глави адміністрації Гонконгу Керрі Лам і почали виступати проти жорстких дій поліції.

Поліцейські неодноразово застосовували щодо протестувальників сльозогінний газ і насильство.