REUTERS

Як повідомили УНІАН у прес-службі уряду РФ, про це йдеться у відповідній постанові Медведєва.

«Знищення забороненої до ввезення продукції виконується у присутності не менш як двох незацікавлених осіб. Знищення в обов'язковому порядку фіксується за допомогою відеозапису, фото- і кінозйомки із зазначенням дати і часу їх проведення», - підкреслюється в документі.

При цьому документом передбачено, що заборонена до ввезення продукція знищується незалежно від того, встановлена або не встановлена особа, яка вчинила зовнішньоекономічну операцію, що передбачає ввезення на територію Росії такої продукції.

Відео дня

Читайте такожМедведєв: санкції США проти Росії можуть зберегтися на десятиліття

Згідно з постановою, заборонена до ввезення продукція підлягає негайному вилученню та знищенню після оформлення акту (протоколу) про факт вилучення.

При цьому рішення про вилучення і знищення забороненої до ввезення продукції приймається уповноваженими посадовими особами Федеральної митної служби, Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду або Федеральної служби з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини.

«Знищення забороненої до ввезення продукції виконується будь-яким доступним способом з дотриманням обов'язкових вимог, передбачених законодавством у сфері охорони навколишнього середовища, на підставі акту про знищення забороненої до ввезення продукції», - йдеться в документі.

Як повідомляв УНІАН, 29 липня президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ про знищення ввезених в Росію продуктів, що підпадають під ембарго.

Довідка УНІАН. Влітку 2014 року Євросоюз, а також США, Канада, Японія та низка інших країн оголосили про нові санкції щодо осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії Росії, спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні. Перший етап санкцій був введений ще в березні - після анексії РФ українського Криму.

7 серпня 2014 року російська влада оголосила про заборону поставок низки продовольчих товарів з країн, які ввели або підтримали санкції проти Росії. Серед держав, які потрапили під дію російських санкцій: США, країни ЄС, Канада, Австралія, Норвегія, Швейцарія, Японія.

24 червня Путін заявив, що підписав указ про продовження на рік заходів у відповідь на санкції Заходу. Заборона на ввезення таких продуктів діє до 5 серпня 2016 року.