REUTERS

Поліція арештувала кількох молодих мігрантів і, ймовірно, насильно посадила їх на потяги до центрів з прийому біженців на сході країни, передає кореспондент Бі-бі-сі з місця подій.

Читайте такожУ Будапешті закрили вокзал через наплив мігрантів (фото)

Мігранти протестують біля вокзалу Келеті, стверджуючи, що витратили сотні євро на проїзні документи, якими їм тепер не дають скористатися.

Угорська влада пояснює свої дії прагненням виконувати зобов'язання з охорони державних кордонів.

Згідно з Дублінською угодою, підписаною всіма країнами Євросоюзу, біженці зобов'язані звертатися з проханням про притулок у першій же країні ЄС, в якій вони опинилися.

Крім цього, рух поїздів Eurostar між Парижем і Лондоном було перервано в ніч на середу через мігрантів, які були помічені на залізничних коліях біля в'їзду в тунель. Сотні пасажирів потяга ES9055 прочекали відправки Eurostar кілька годин.

Влітку цього року щодня від кількох сотень до кількох тисяч людей намагалися перебратися по тунелю з французького Кале в Великобританію. Так, у липні в Кале в очікуванні можливості потрапити до Британії перебували близько 5 тис. мігрантів, в основному з африканських країн і Близького Сходу.