REUTERS

Глава Мінекономрозвитку Росії Олексій Улюкаєв заявив, що спроби РФ знайти тристоронні рішення з конкретних проблем економічної частини асоціації Україна-ЄС не знаходять розуміння, передає "Росссийская газета".

"Спроби пошуку збалансованих взаємоприйнятних тристоронніх рішень щодо зняття конкретних зауважень як обов'язкова умова для розгляду можливості збереження чинного режиму вільної торгівлі між Росією і Україною розуміння не знаходять", - повідомив Улюкаєв.

Читайте такожУ МЗС запевнили, що Росія не зможе змусити Україну і ЄС внести зміни до Угоди про асоціацію

Відео дня

Зокрема, глава Мінекономрозвитку РФ висловив невдоволення щодо необхідності виділення додаткових коштів на пересертифікацію російської продукції, що експортується до України.

"Потрібна пересертифікація російської продукції, що експортується в Україну, а це тривалі і дорогі процедури. Необхідність переоснащення виробництв призведе до додаткових витрат на проведення лабораторних випробувань і отримання нових сертифікатів відповідності", - зазначив Улюкаєв.

Як повідомляв УНІАН, Україна і Євросоюз підписали політичну частину Угоди про асоціацію 21 березня 2014 року, економічну – в кінці червня 2014 року, після проведення президентських виборів. Президент України Петро Порошенко підписав Угоду про асоціацію з ЄС у повному обсязі.

Спочатку передбачалося, що режим вільної торгівлі між Україною та ЄС запрацює з жовтня 2014 року. Однак у вересні 2014 року - після консультацій у Брюсселі представників Єврокомісії, України і РФ – сторони домовилися про відстрочення введення відповідного положення угоди до 31 грудня 2015 року.

5 серпня в Генеральному директораті Єврокомісії з питань торгівлі повідомили, що тристоронні консультації України, ЄС та РФ на рівні міністрів щодо виконання окремих положень Угоди про асоціацію в частині поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі заплановані на 7 вересня.