REUTERS

Про це повідомляє Tengrinews.kz з посиланням на прес-службу відомства.

Комітет з контролю у сфері освіти і науки міністерства провів засідання Республіканської комісії з підручників. На засіданні обговорювалося питання про звернення української сторони щодо змісту окремих підручників видавництва "Мектеп".

Читайте такожУ шкільних підручниках Казахстану Крим позначили як частину РФ, МЗС направило ноту протесту

Відео дня

Зазначається, що у ході обговорення питання учасники комісії дійшли висновку, що у підручниках географії та всесвітньої історії за 10 і 11 класи видавництва "Мектеп" був викладений фактологічний матеріал без оціночних суджень. Зокрема, за темою Криму видавництвом і авторами не відображена повною мірою офіційна позиція Казахстану, а також позиція світової спільноти.

За підсумками обговорення було прийнято рішення зобов'язати видавництво "Мектеп" внести коригування у згадані підручники з урахуванням висловлених зауважень".

Раніше УНІАН повідомляв, що у зв'язку з тим, що у підручниках для середніх шкіл, випущених казахстанським видавництвом "Мектеп", Автономна Республіка Крим вказується як суб'єкт РФ, посольство України звернулося з нотою протесту до Міністерства закордонних справ Республіки Казахстан.