REUTERS

Так, волонтери на своєму сайті опублікували інфографіку щодо даних про 58 офіцерів Повітряно-космічних військ РФ.

"З їхньої вини загинули сотні мирних жителів, жінок, дітей, зруйновані об'єкти інфраструктури, це призвело до гуманітарної катастрофи і втечі із Сирії десятків тисяч громадян. Кожен, хто натискав кнопку скидання бомб або пуск ракет, кожен, хто виконував злочинний наказ, повинен бути ідентифікований і постати перед міжнародним військовим трибуналом", - наголошується у розслідуванні InformNapalm.

Читайте такожРосія відкладає нанесення авіаударів у Сирії

Відео дня

Зазначається, що інфографіка основана на розвідці відкритих джерел, до якої увійшли особисті дані 58 російських офіцерів.

Як повідомляв УНІАН, 30 вересня Рада федерації РФ дозволила використовувати російські військово-космічні сили у Сирії.

Тоді глава адміністрації президента РФ Сергій Іванов заявив, що Росія буде використовувати військово-повітряні сили тільки для боротьби з бойовиками "Ісламської держави".

Нагадаємо, 14 березня на зустрічі з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим і главою Міноборони Сергієм Шойгу Путін розпорядився почати виведення основних російських сил із Сирії 15 березня.

Як пояснив Пєсков, йдеться про початок виведення російського угруповання, але льотна база в Хмеймімі і військово-морська база в Тартусі Сирії залишаться.