Представники руху "Талібан" / REUTERS

Чільний командувач НАТО заявив, що Росія, можливо, надає допомогу ісламістському рухові «Талібан» в Афганістані, який воює проти підтримуваної США влади країни.

Як заявив головнокомандувач об’єднаних сил НАТО в Європі і командувач військ США в Європі генерал армії США Кертіс Скапарротті на слуханні в комітеті у справах силових структур Сенату Конгресу США, він бачив свідчення того, що Росія нарощує зусилля з метою чинити вплив на «Талібан» і, за його словами, «можливо, навіть постачати» це угруповання, передає «Радіо Свобода».

Яке саме постачання він мав на увазі, генерал не уточнив.

Відео дня

Читайте такожТерористи "ДНР" є більш смертоносними, ніж "Талібан" і "Боко Харам" - дослідження

Схожі звинувачення вже лунали раніше, в Росії їх заперечували.

Представники ж «Талібану» заявили агентству «Ройтерз», що мають значні контакти з Москвою принаймні з 2007 року, але запевнили, що російське втручання не виходить за межі «моральної і політичної підтримки».

Міжнародні сили під проводом США воювали проти талібів, скинувши їхню владу в Афганістані, від 2001 року, після терактів 11 вересня того року у США. Після завершення міжнародної операції наприкінці 2014 року Вашингтон домовився з Кабулом про подальше перебування частини військ США в Афганістані для допомоги в боротьбі з талібами афганським силовим структурам. Останнім часом афганські урядові сили втрачають під наступом талібів усе нові частини країни.