У північно-західній провінції Ідліб у Сирії внаслідок імовірної газової атаки з боку сирійських урядових військ президента Башара аль-Асада або російських винищувачів загинуло щонайменше 58 осіб та десятки поранені.

Відео дня

Про це повідомляє BBC з посиланням на Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини.

Спостерігачі повідомили, що удари у місті Хан-Шейхун, вчинені з боку сирійських урядових військ або російських винищувачів, викликали у багатьох людей задушення.

Читайте такожВ ООН звинуватили владу Сирії у застосуванні хімічної зброї

Місцеві активісти та новинні сайти опублікували фотографії тих осіб, які, за їх словами, померли від задухи.

Сирійський уряд постійно заперечував застосування хімічної зброї.

Якщо цяінформація буде підтверджена, це буде одна з найбільш смертоносних атак у Сирії з часу початку громадянської війни у цій країні шість років тому.

Мохаммед Расул, який є головним відповідальним за надання послуг швидкої допомоги в Ідлібі, повідомив, що 67 осіб загинуло та ще 300 отримали поранення. Водночас проопозиційний телеканал Orient News повідомив, що кількість жертв становить 100 осіб.

Сирійський центр моніторингу відзначає, що у місті Хан-Шейхун серед загиблих – 11 дітей. Джерела серед медиків повідомили, що симптоми тих осіб, які були вражені атакою, включають запаморочення, блювоту, а також спостерігалося, що у людей з рота йшла піна.