Громадськість вимагала скасування штрафів / wikipedia.org

Влада кантону Женева змінила старе правило, щоби дозволити жінкам засмагати і купатися в Женевському озері та річці Рона топлес. Про це повідомляє The Local.

Читайте такожУ ЄС визнали заборону хіджабу на роботі законною

Правило, що забороняло купатися в озері і річках кантону, не будучи одягненим у купальний костюм або плавки (для чоловіків) було введено в 1929 році. Виходячи з цього, поліція могла штрафувати жінок, що купалися або засмагали топлес. Змінити ситуацію вдалося завдяки петиції, яку підписали 233 місцевих жителі. На думку авторів петиції, старе правило принизливе і безглузде. Принаймні дві жінки минулого літа отримали догани від поліції.

Відео дня

"Ми послабимо наші моральні принципи у ставленні верхньої частини тіла", - повідомив глава уряду кантона Франсуа Лоншамп.

У Швейцарії немає федерального закону, що регулює публічне оголення. Воно регулюється умовами пристойності, хоча ставлення до цього змінюється в залежності від кантону.

Засмагати і купатись топлес незвично у багатьох країнах західного світу, включно з Великобританією. У той же час, це звичайна практика для жінок в деяких частинах Європи, наприклад у Франції та Іспанії. У деяких країнах, включно з Німеччиною і Австрією, вважається нормальним засмагати повністю оголеним.