Ілюстрація / REUTERS

Імператор Японії Акіхіто офіційно розпустив нижню палату парламенту за поданням прем'єр-міністра країни Сіндзо Абе, оголосив голова палати Тадамори Осіма. Про це повідомляє РБК з посиланням на телеканал NHK.

Як передає телеканал, виборча кампанія нового скликання нижньої палати парламенту формально розпочнеться 10 жовтня, а саме голосування відбудеться 22 жовтня. Деякі опозиційні депутати бойкотували сесію і звинуватили прем'єр-міністра, який ініціював розпуск палати представників, у боязні відкритої критики і дебатів із політичними супротивниками.

Читайте такожПовноваження прем'єр-міністра Японії продовжили до дев'яти років

Відео дня

За інформацією газети Japan Times, про розпуск палати парламенту було оголошено на її екстренній сесії 28 вересня. Видання зазначає, що розпуск палати дозволить прем'єр-міністрові Абе підготуватися до протистояння з опозицією.

Абе пояснював своє рішення необхідністю заручитися підтримкою виборців на просування своєї економічної політики та підвищення споживчого податку, також він говорив про необхідність реагувати на загрози з боку Північної Кореї.