На новому лого Microsoft квадрати втратили вигин

Microsoft не надає владі повний доступ до поштового клієнта Outlook, популярного сервісу Skype і сховища файлів SkyDrive, заявив РІА Новости представник компанії, коментуючи повідомлення британської газети Guardian.

Газета з посиланням на документи, надані Едвардом Сноуденом, пише, що Microsoft надавала Агентству нацбезпеки США можливість обходити власний криптографічний захист, щоб отримувати доступ до листів і чатів Outlook.

Також, згідно з документами, співробітники АНБ нібито отримали прямий доступ до SkyDrive, а з 6 лютого 2011 року почали отримувати метадані Skype.

Відео дня

На тему: Сноуден розкрив нові документи

"Microsoft не надає ніяким держструктурам повний або прямий доступ до SkyDrive, Outlook.com, Skype та інших своїх продуктів", - заявив представник компанії. За його словами, будь-які дані можуть бути передані правоохоронним органам тільки в рамках юридичного процесу, причому компанія перевіряє, наскільки законні запити про надання інформації.

На тему: Microsoft і Facebook оприлюднили дані про запити влади США

Представник Microsoft додав, що компанія виступає за відкрите обговорення всіх аспектів, пов'язаних із зобов'язаннями надавати інформацію, яку силовики вимагають, пояснюючи це інтересами національної безпеки.