В Словакии начались воздушніе учения НАТО / Фото NATO.int

Елементи протиповітряної оборони відпрацьовують військово-повітряні сили 14 країн НАТО і двох держав-союзників, повідомляє міністерство оборони країни, передає ІТАР-ТАСС.

Читайте такожНАТО посилює позиції в Польщі та країнах Балтії через російську загрозу

"Головна мета навчань полягає в перевірці загальних процедур планування та розгортання тактичної авіації у рамках ППО", - зазначає міністерство.

Відео дня

"Це не просто навчання пілотів авіаційним навичкам, але й відпрацювання ППО. Я думаю, що це ще один доказ, що ми можемо організовувати такі масштабні навчання і відточувати майстерність також у рамках міжнародних структур", - сказав міністр оборони Словаччини Мартін Глвач.

Навчання проводяться на авіабазі "Слиач" та полігоні "Лешть". Штаб розміщується в місті Зволені. Загалом у навчаннях беруть участь 660 військовослужбовців. У них задіяні винищувачі F-16 ВПС Бельгії, Данії і Норвегії, німецький Learjet 40, французький RAFALE, шведський Gripen, C-130J Super Hercules з Данії і EA 18G з США.

Маневри MACE XVI проходять в Словаччині вже вдруге. Останні проводилися в 2012 році.

Як повідомляв УНІАН, 29 вересня у Латвії почалися наземні військові навчання НАТО під назвою "Срібна стріла". Участь у них беруть понад 2100 військових з Латвії, Естонії, Великобританії, Норвегії та США.