REUTERS

Посольство Росії не отримувало офіційної інформації від компетентних органів Білорусі про затримання громадян Росії, які входять до ПВК «Вагнер», відомою своїми військовими злочинами.

Про це російським ЗМІ повідомив посол РФ Дмитро Мезенцев.

Читайте такожУ Кремлі розповіли про здоров'я Путіна після спілкування з Лукашенком, який перехворів COVID-19

Відео дня

«Посольство не має офіційної інформації про затримання в Білорусі громадян РФ. Посольство запитає офіційну інформацію у компетентних органах Білорусі», – заявив дипломат.

Як повідомляв УНІАН, 32 найманці, яких сьогодні вночі затримали співробітники правоохоронних органів Білорусі під Мінськом, виявилися членами російської приватної військової компанії Вагнера.

Довідка УНІАН. Так звана приватна військова компанія «Вагнер» – це закрита організація, тисячі найманців якої воюють по всьому світу, зокрема й в Україні. Іноземні ЗМІ пов'язують діяльність ПВК безпосередньо з главою Кремля Володимиром Путіним.

ПВК "Вагнер" відома жорстоким поводженням з воєнними бранцями та мирними мешканцями.  Самих бойовиків не раз виявляли у гарячих точках світу після публікації в мережі їхніх звірств. Деякі з членів компанії цього навіть не приховували.