Захід переймається, що у можливій новій атаці на Україну Путін може залучити Білорусь / REUTERS

Держдеп США зобов’язав сім’ї американських дипломатів покинути Білорусь через непередбачену ситуацію в регіоні у зв’язку зі зосередженими довкола України російськими військами.

Про це йдеться у повідомленні на сайті департаменту.

"У зв’язку зі збільшенням незвичної і тривожної військової активності Росії біля кордону з Україною, громадяни США, які перебувають у Білорусі чи планують туди поїздки, повинні знати, що ситуація непередбачувана, і в регіоні спостерігається підвищена напруга", - інформує Держдеп.

Відео дня

Читайте такожПольща передасть Україні оборонну зброю на тлі російської загрози

Також можливе потенційне переслідування, спрямоване конкретно на іноземців. Враховуючи підвищену нестабільність ситуації, громадянам США наполегливо не рекомендується їздити до Білорусі.

"Можливості уряду США з надання планових чи невідкладних послуг громадянам США у Білорусі вже серйозно обмежені через рішення уряду Білорусі щодо штатного розкладу посольства США", - йдеться у повідомленні.

Американцям порадили уникати публічних демонстрацій і регулярно переглядати можливі плани від’їзду на випадок надзвичайної ситуації.

На тлі занепокоєнь світової спільноти щодо зосереджених російських військ навколо України Путін домовився з Лукашенком про позапланові військові навчання в Республіці у лютому. Проте, як свідчать дані ЗМІ, лише частина російських солдатів потрапляє на заявлені полігони, інша зупинилась на півшляху – неподалік українського кордону.

Захід переймається, що у можливій новій атаці на Україну Путін може залучити Білорусь.

Вас також можуть зацікавити новини: