На території Москокса прогримів вибух і спалахнула потужна пожежа / фото Telegram-канал дивись

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко прокоментував вибух і пожежу на заводі в Московській області. Він зазначив, що надалі "бавовна" на території РФ буде еволюціонувати.

"Це пов'язано з багатьма факторами. Треба розуміти, що крім деяких досить специфічних факторів є і досить реалістичні. А саме деградації їх не тільки техніки безпеки на підприємствах, а й деградація технологічних і технічних процесів. Крім усього іншого, не тільки деградація технологічних і технічних процесів виробництва, а й найголовніше - безпосередній колапс техногенного порядку", - пояснив експерт у коментарі ТСН.

При цьому він вказав, що вся інфраструктура Росії переживає техногенний колапс – техніка належним чином не обслуговується і не проходить регламентні ремонтні роботи.

Відео дня

"Після того як проти Росії почали вводити санкції в 2014 році, ця ситуація поступово погіршувалася. Найбільш яскраво це видно в їх газовій інфраструктурі. Ще до 2022 року там постійно щось вибухало. Це було ефектом техногенного колапсу, коли техніки безпеки, загальний стан всіх комунікацій, систем інфраструктури погіршувалися і деградували. 2022 рік виключно каталізував цей процес. Незабаром це стосуватиметься майже кожного підприємства", - підсумував Коваленко.

Вибух і пожежа на Московському коксогазовому заводі - що відомо

Пізно ввечері 5 березня в Московській області Російської Федерації на території Московського коксогазового заводу пролунав потужний вибух і почалася пожежа. Стовп полум'я піднявся на 20 метрів, а вогонь охопив 200 квадратних метрів.

Пізніше стало відомо, що спалахнула насосна колона з бензолом. В результаті інциденту, за попередніми даними, ніхто не постраждав.

Вас також можуть зацікавити новини: