Христо Грозев / фото MTV Uutiset

У Російській Федерації оголосили в розшук Христо Грозєва — відомого журналіста і розслідувача Bellingcat. Його картка з'явилася в базі даних Міністерства внутрішніх справ РФ.

Про це повідомив портал "Медіазона". Співробітники видання виявили Грозєва в переліку особистостей, яких прагнуть упіймати російські силовики. У базі даних сказано, що розслідувач "розшукується за статтею КК". Однак за якою саме, в картці не згадується.

Уточнення з цього приводу зробило пропагандистське видання "РІА Новини". Джерело порталу нібито розповіло, що проти Грозєва порушили кримінальну справу "про поширення фейків про російську армію". А до цього розслідувача визнали "іноземним агентом".

Відео дня
Картка Грозєва в базі даних МВС РФ / фото "Медіазона"

Останні розслідування Грозева

Журналіст з'ясував, що шпигуни з РФ, яких у листопаді затримали на території Швеції, раніше жили в одному будинку зі співробітниками Головного розвідувального управління Росії.

Грозєв також розповів, чим займався терорист Ігор Стрєлков-Гіркін у лавах армії окупантів: "Команда Bellingcat роками вивчала матеріали про підозрюваних у катастрофі MH17. Що стосується місцезнаходження Гіркіна: він не воює на фронті в Україні, а працює в російській армії. Він навчає і вербує добровольців на війну".

В кінці жовтня Грозєв детально розповів про рашистів, які наводять ракети на Україну. Це молоді люди зі спеціалізованою освітою. Від них не очікуєш вбивств сотень мирних жителів.

Вас также могут заинтересовать новости: