Чим зайнятий найбільш розшукуваний терорист? / скріншот

Російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), що проходить у справі МН17 в ролі обвинуваченого, не воює в Україні в лавах добровольців.

Як розповів в ефірі голландського телебачення засновник Bellingcat Христо Грозєв, Гіркін зайнятий навчанням і вербуванням солдатів для армії РФ.

"Команда Bellingcat, роками вивчала матеріали про підозрюваних у катастрофі MH17. Що стосується місцезнаходження Гіркіна: він не воює на фронті в Україні, а працює в російській армії. Він навчає і вербує добровольців на війну", - заявив Грозєв. 

Куди зник Гіркін

У жовтні терорист Гіркін зник з соцмереж, до цього часу бойовик був активним користувачем Telegram і регулярно критикував військове керівництво Росії за провали на полі бою.

Вже за кілька днів Гіркін з'явився в мережі і заявив, що воює на Донбасі в лавах добровольців. Однак тоді ж його помітили на трасі в Ростовській області - щоправда, у військовій формі регулярних військ загарбників.

На тлі нібито прибуття в Україну топ-розшукуваного терориста українська розвідка разом з активістами пообіцяла грошову винагороду за взяття його в полон

Представники Нідерландів, своєю чергою, заявили, що у разі взяття Гіркіна в полон будуть домагатися його передачі, щоб той поніс справедливе покарання за злочини.

Прокуратура Нідерландів зажадала довічного ув'язнення для Гіркіна і трьох співвідповідачів за причетність до збиття MH17 17 липня 2014 року і загибелі всіх 298 пасажирів. 

Окружний суд Гааги оголосить вирок у справі про збиття малайзійського Боїнга MH17 наприкінці 2022 року.

Вас також можуть зацікавити новини: