Олаф Шольц заявив, що Німеччина посприяє Україні на шляху до членства в ЄС / фото president.gov.ua

Канцлер Німеччина Олаф Шольц заявив, що його країна сприятиме Україні на її шляху до вступу до Європейського Союзу. Він також закликав інші країни допомагати розвивати українську економіку, назвавши це інвестиціями в майбутнього члена ЄС.

Як пише РБК-Україна, таку заяву він зробив на шостому німецько-українському економічному форумі. Шольц підкреслив, що Україна змогла забезпечити працездатність своєї економіки, незважаючи на повномасштабне вторгнення РФ. Також обнадійливими є прогнози щодо економічного зростання нашої країни. 

Шольц додав, що в Україні активність зберігають майже дві тисячі німецьких компаній. Крім того, канцлер закликав влаштовувати на роботу і краще інтегрувати українців, які були змушені покинути країну через розв'язану Росією війну. 

Відео дня

"Той, хто інвестує в Україну зараз, інвестує в майбутнього члена ЄС", – підкреслив Шольц.

Також він запевнив, що Німеччина супроводжуватиме Україну на шляху реформ до членства в Євросоюзі. Крім того, він оголосив, що Берлін готує новий пакет допомоги Києву на суму близько 1,4 млрд євро, куди увійдуть, зокрема системи ППО.  За словами німецького канцлера, з початку повномасштабної війни РФ проти України, загальний обсяг цивільної та військової допомоги від його країни вже досяг 24 млрд євро. 

Водночас Шольц заявив, що на тлі ймовірних намірів РФ атакувати об'єкти енергетичної інфраструктури в Україні, як це було минулого року, головним завданням нинішнього пакету від Німеччини є створення "захисного щита". У зв'язку з цим він повідомив, що минулого тижня в Німеччині схвалили пакет підтримки української енергосистеми на 80 млн євро. 

Допомога Україні від Німеччини: Останні новини

20 жовтня Німеччина передала Україні новий пакет озброєння. Туди увійшли установки GEPARD, боєприпаси, мостоукладальний танк та інше обладнання. 

21 жовтня повідомлялося, що Німеччина виділить ще 200 млн євро на відновлення України. Їх направлять на такі сфери як освіта, охорона здоров'я, реконструкцію зруйнованих міст і так далі. 

Крім того, 24 жовтня стало відомо, що "Укроборонпром" і німецька компанія Rheinmetall створили спільне оборонне підприємство. Воно буде займатися обслуговуванням і ремонтом техніки, яку Україні поставили партнери. 

Вас також можуть зацікавити новини: