Кім Чен Ин написав листа Путіну / фото REUTERS

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин у листі кремлівському диктатору Володимиру Путіну 15 серпня пообіцяв зміцнити відносини з Росією, пише The Washington Post з посиланням на офіційне центральне інформаційне агентство Північної Кореї.

Зазначається, що у своєму посланні Путіну Кім сказав, що відносини Північної Кореї з Росією будуть "подальшим чином переростати в довгострокові стратегічні відносини".

Як передає Reuters, у листі Путіну Кім заявив, що дружба двох країн була викувана у Другій світовій війні з перемогою над Японією і зараз "повністю демонструє свою непереможність і міць у боротьбі за знищення свавілля та гегемонії імперіалістів".

Відео дня

"Я твердо переконаний, що дружба і солідарність будуть і далі розвиватися у довгострокові стратегічні відносини відповідно до вимог нової епохи", - зазначив Кім.

Путін у своєму листі Кіму написав, що Росія буде "зміцнювати двостороннє співробітництво у всіх областях для благополуччя двох народів, міцної стабільності та безпеки на Корейському півострові і у всій Північно-Східній Азії".

Варто зазначити, що листи були приурочені до 78-ї річниці визволення Кореї від японського колоніального панування 1910-45 років, яке також відзначається як національне свято у Південній Кореї.

Кім Чен Ин закликав готуватися до війни - що повідомлялося

Як писав УНІАН, днями Кім Чен Ин закликав готуватися до можливої війни, до збільшення виробництва зброї і розширення військових навчань.

Також стало відомо, що Кім Чен Ин відсторонив головного генерала країни, який протримався на цій посаді близько 7 місяців. Причини відсторонення високопроставленого військового також не розголошуються.

Новим начальником Генштабу Північної Кореї став Рі Ен Гіль, який раніше обіймав пост міністра оборони країни.

Вас також можуть зацікавити новини: