В Ухані провели багатотисячну пляжну вечірку / REUTERS

У китайському місті Ухань, який на початку року став епіцентром поширення COVID-19, провели багатотисячну пляжну вечірку.

Подію сталася в одному з найбільших басейнів міста. Судячи з опублікованих фото, на неї прийшли кілька тисяч осіб. Про обмеження дистанції ніхто й не думав. Попри це, китайське продержавне ЗМІ The Global Times виправдало своїх громадян, а обурення інших країн назвали "заздрістю".

Читайте такожThe Guardian: В Європі друга хвиля COVID-19, та лікарі ще не отямилися від першої

Відео дня

Австралійські та британські медіа обурилися, що Ухань святкує, поки решта світу на карантині вже котрий місяць через пандемію.

У відповідь на це у виданні навели коментарі китайських користувачів, що відображають протилежну точку зору. Вони стверджують, що на Заході Ухань засуджували, коли його жителі сиділи в найсуворішому карантині протягом 76 днів, а тепер засуджують те, що стало можливим завдяки таким заходам. Тож справа просто в «нелюбові до всього китайського».

В Ухані провели багатотисячну пляжну вечірку / REUTERS

За даними інституту Джонса Хопкінса, у світі зафіксували понад 22,4 млн випадків зараження SARS-CoV-2, загинули через ускладнення від цієї хвороби понад 787 тис. осіб. У Китаї, за офіційною інформацією, заразилися менш як 90 тис. осіб, 4,7 тис. пацієнтів померли.

В Ухані провели багатотисячну пляжну вечірку / REUTERS

Коронавірус в світі:

  • Станом на ранок середи, 20 серпня, кількість виявлених випадків коронавірусу в світі становить трохи більш як 22 328 069 людей.
  • Найбільше хворих, як і раніше, в США - 5 529 347, Бразилії - 3 456 652, Індії - 2 767 273 та Росії - 935 066.
  • Україна у світовому списку зайняла 15 місце і випередила Китай, звідки поширився вірус, за кількістю підтверджених інфікованих 98 658 проти 89 527.