Ілюстрація REUTERS

У ФСБ Росії оголосили про затримання в окупованому Криму п'ятьох росіян за підготовку теракту.

Про це УНІАН повідомили у Центрі громадських зв'язків (ЦГЗ) ФСБ Росії.

Читайте такожНа Донбасі багато російських громадян, і питання про голосування за зміни до Конституції треба адресувати ЦВК РФ - Пєсков

Відео дня

«У результаті проведених заходів затримано п'ятьох громадян Російської Федерації. Встановлено, що затримані здійснювали підготовку до підриву саморобного вибухового пристрою на одному з ринків республіканського центру, а також пропагували в мережі інтернет ідеологію тероризму і екстремізму», - повідомили у відомстві.

За даними ФСБ, затримані підтримували зв'язок «з представниками радикальних українських формувань, які воюють на південному сході України». Вилучено саморобні вибухові пристрої, зброю, боєприпаси та засоби зв'язку, що містять інформацію про підготовлювані злочини. Встановлюються можливі пособники затриманих.

Вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтями «Підготовка до теракту» і «Публічні заклики до тероризму», які передбачають санкції до 20 років позбавлення волі. Найближчим часом суд обере запобіжний захід для затриманих.