Силовики в Білорусі затримують учасників Маршу справедливості / фото TUT.by

Сьогодні, 20 вересня, у Білоруси силовики почали затримувати демонстрантів в Мінську, які вийшли на вулиці. У містах країни проходить акція "Марш справедливості".

Про це повідомляє Telegram-канал Tut.by.

Читайте такожЯк "старшого брата" Росію сприймає тільки Лукашенко і невеликий відсоток білорусів – опозиціонеркаЯк зазначається, учасників акцій протесту стали затримувати невдовзі після початку маршу. 

Відео дня

Так, декілька сотень людей зібралися на Немизі біля мосту й вирушили в бік ТЦ Galleria Minsk. До колони протестувальників під’їхали автозаки. Люди розбіглися в різні боки, за ними побігли співробітники в чорній формі. В результаті було затримано кілька учасників акції протесту.

Протести в Білорусі: передісторія 

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенко проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту відбулися зіткнення з силовиками. У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешт.
  • 27 серпня Путін припустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі. 

    У Євросоюзі заявили про невизнання результатів виборів і досягли угоди застосувати санкції проти білоруських чиновників у відповідь на фальсифікацію результатів голосування та застосування насильства проти протестувальників. Однак санкції ЄС проти Білорусі заблокували.

  • 19 вересня відбулася чергова акція протесту під назвою Жіночий марш, під час якої затримали понад 400 її учасників.