Міжнародна ізоляція Росії посилюється / фото depositphotos.com

1 березня РФ зіткнулася зі зростаючою ізоляцією через вторгнення в Україну. Путіну здійснив найбільший військовий напад в Європі з часів Другої світової війни і зіткнувся з великим міжнародним тиском.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Росія зіткнулася з величезним засудженням своїх дій у світі, а західні санкції призвели до майже 30-відсоткового падіння рубля в понеділок. Лише втручання центрального банку врятувало валюту від повного обвалу.

Відео дня

США і їх союзники ввели персональні санкції проти російських чиновників, а також заборонили доступ до SWIFT для деяких банків. Західні країни пообіцяли надати військову допомогу Києву. Туреччина стримує військовий флот Росії в Чорному морі. 

Правозахисні організації і посол України в США звинуватили Росію у використанні заборонених касетних і вакуумних бомб. Канада і США вводять санкції щодо енергетичного сектора РФ.

У вівторок все це може привести до відходу багатьох компаній з Росії і додаткового удару по економіці. Shell, BP і норвезька Equinor вже оголосили про закриття позицій в Росії. Спроби ізолювати Росію також поширюються на культуру і спорт. Кінокомпанії Sony, Disney і Warner Bros зупинять прокат фільмів в РФ, а МОК заборонив російським командам брати участь у змаганнях.

Вас також можуть зацікавити новини: