Піонтковський оцінив, чи загрожує Молдові реальна війна з РФ / REUTERS

Російський політолог та публіцист Андрій Піонтковський прокоментував ймовірність повномасштабного вторгнення військ РФ на територію Молдови

Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Кишинев потрапив під вплив Заходу й звинуватив лідера країни Майю Санду в прагненні до НАТО, а також в амбіціях "об'єднатися" з Румунією. За словами Піонтковського, часто подібні мрії російського режиму просто не збігаються з реальністю. 

"Щоб сприймати такі загрози серйозно, потрібно щоб Путін дійшов до Придністров'я. Але що він збирався робити в лютому-березні-квітні (щодо України - ред.УНІАН), а зараз він мріє про Бахмут. Все таки різний вже масштаб", - зазначив він. 

Політолог вважає, що керівництво Кремля разом з пропагандистами живуть у своєму окремому "божевільному будинку". Подібними дурними заявами вони викликають лише ненависть до себе з боку держав колишнього СРСР. 

Агресивні заяви Кремля щодо Молдови

Чиновники Кремля все частіше стали дозволяти собі агресивну риторику щодо Молдови на тлі побоювань, що вона зблизиться із Заходом. Раніше заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Галузін погрожував Молдові "катастрофою" через її співпрацю з НАТО. 

Таку істерику в Росії викликала січнева заява лідера Молдови Майї Санду. Зокрема, Санду допустила приєднання Кишинева до НАТО на тлі постійної загрози з боку свого сусіда РФ. 

Раніше глава служби розвідки та безпеки Олександру Мустяце заявив, що Росія планувала вторгнення на територію Молдови на початку 2023 року. За його словами, реалізація цих планів залежить від розвитку війни в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: