Олександр Лукашенко дуже боїться повторити долю Слободана Мілошевича, поділився колишній посол Білорусі / фото getty images

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко особисто знав колишнього президента Югославії та Сербії Слободана Мілошевича і дуже боїться його долі.

Псевдопрезидент не настільки принципово й жорстко ухвалює рішення, він починає сумніватися, розповів білоруський опозиціонер, колишній посол Білорусі в Португалії, Іспанії, Франції та Польщі Павло Латушко, який живе у польській державі, в інтерв'ю виданню "Гордон", посилаючись на свої джерела.

"…Ми ж бачимо, що настає його кінець, Україна переможе, і далі буде міжнародний кримінальний трибунал. Це відповідальність. Він дуже боїться долі… Мілошевича. На закритих нарадах він згадує, що "ми будемо сидіти в міжнародному трибуналі". Він дуже цього боїться. Він особисто знайомий був із Мілошевичем і постійно наводить цей приклад", - зазначив співбесідник.

Відео дня

На його думку, Лукашенко може спробувати домовитися з Китаєм про свою втечу на територію цієї країни.

Участь Білорусі у війні РФ проти України - що треба знати

Білоруська влада надала російській стороні свою землю для здійснення широкомасштабного вторгнення в Україну 24 лютого. Також з Білорусі Україну не раз було обстріляно з різного озброєння.

Олександр Лукашенко спочатку говорив, що Білорусь не приймає участь у війні, але на початку жовтня визнав причетність до бойових дій.

10 жовтня псевдопрезидент оголосив про розгортання спільного угруповання білоруських та російських військ. Згодом у Білорусь прибули російські мобілізовані.

Очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов попереджав, що станом на кінець жовтня загрози повторного вторгнення в Україну з Білорусі немає, але ситуація може швидко змінитися, коли українські війська звільнять окупований Херсон.

Довідка УНІАН. У травні 1999 року створений для колишньої Югославії Гаазький трибунал висунув звинувачення проти Слободана Мілошевича в скоєнні військових злочинів у Косово в 1999 році.

Екс-президента заарештували 1 квітня 2001-го відповідно до югославського законодавства за кримінальні злочини, зокрема, зловживання службовим становищем.

Пізніше Мілошевича передали Гаазькому трибуналу й перевели у в'язницю Організації об'єднаних націй, яка знаходиться у Гаазі.

Мілошевича 11 березня 2006 року знайшли мертвим у камері. Причина смерті - серцевий напад.

Вас також можуть зацікавити новини: