Випробування проходили 11-12 вересня / фото REUTERS

Північна Корея заявила про успішні випробування крилатих ракет великої дальності.

Про це йдеться у звіті Державного центрального інформаційного агентства Кореї, передає CNN.

Випробування проходили 11-12 вересня. Нову зброю два роки розробляла Академія оборонних наук.

Відео дня

У КНДР назвали крилаті ракети великої дальності ефективним засобом стримування для більш надійних гарантій безпеки КНДР, а також стримуванням військових маневрів ворожих сил.

У США зазначили, що їм відомо про запуски крилатих ракет з Північної Кореї. Випробування, на їхню думку, загрожують сусідам КНДР і міжнародному співтовариству.

У Південній Кореї кажуть, що часто виявляють крилаті ракети північного сусіда під час випробувань на малих висотах.

За даними KCNA, нові ракети КНДР вразили цілі на відстані 1,5 тисяча кілометрів.

Читайте також"Репетирують вторгнення": КНДР пригрозила завдати превентивного удару через навчання США і Південної Кореї

Випробування зброї в КНДР

Днями стало відомо, що Південна Корея успішно провела випробування балістичної ракети власного виробництва (БРПЛ) з нового підводного човна.

Південна Корея стала восьмою країною у світі, яка розробила БРПЛ після США, Великобританії, Франції, Індії, Китаю, Північної Кореї і Росії.

На відміну від звичайних ракет наземного базування, БРПЛ важче виявити, оскільки вони запускаються з підводних човнів для раптових ударів.

Раніше в "МАГАТЕ" при ООН припустили, що Пхеньян, ймовірно, перезапускає свій ядерний комплекс в Йонбені. Вважається, що саме на цьому комплексі виробляють плутоній, який використовують в ядерній зброї.

Північна Корея продовжувала розробляти ядерну зброю з того часу, як вигнала інспекторів "МАГАТЕ" з країни, провівши своє останнє випробування у 2017 році.