21 серпня Лукашенко підтвердив, що найняв кілька груп російських пропагандистів / Радыё Свабода — Беларусь

Кремлівських пропагандистів з Russia Today знову помітили на провладному мітингу – біля Комаровського ринку в Мінську.

Читайте такожПутінські "журналісти" у Білорусі. Навіщо пропаганді Лукашенка росіяни

Про це повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

Відео дня

Видання пише, що росіяни ведуть стрім з місця події.

«Один з промовців почав скандувати «Білорусь без Тихановської». Присутні підтримали крик кілька разів і стихли. В цілому, ситуація на мітингу спокійна, люди розмовляють у групах і мало цікавляться виступами на сцені», – розповідають журналісти.

Один з чоловіків зі сцени заявив про антиросійську позицію опозиціонерів і налякав лозунгами часів українського Євромайдану: «Хто не скаче – той москаль», «Валіза, вокзал, Росія», та розкритикував Порошенка.

Раніше пропагандистів RT помітили на лукашенківському мітингу в Гродно. 

21 серпня Лукашенко підтвердив, що найняв росіян замість журналістів, звільнених через підтримку протестного руху в країні.

Про набір у штат Білоруської телерадіокомпанії російських пропагандистів з Russia Today стало відомо вранці 19 серпня – коли кілька груп місцевих журналістів не змогли потрапити на робочі місця, оскільки їх уже підготували для "співробітників" з Москви.

Росія «підтримує» Лукашенка: що відомо

  • Росія стала однією з перших країн світу, яка привітала Лукашенка з буцімто перемогою на виборах президента Білорусі. Тоді як від цього відмовилися Польща, Литва й Латвія. Україна вітати Лукашенка теж не стала.
  • Пізніше ЄС визнав вибори у Білорусі сфальсифікованими. Паралельно Захід готує пакет санкцій щодо осіб, причетних до насильства й вбивства протестувальників у перші дні демонстрацій.
  • Водночас ЗМІ пишуть про рух колон з російськими військовими в бік кордону Білорусі. Напередодні кілька літаків Військово-повітряних сил Республіки здійснили польоти на російські бази.
  • Побоювання щодо втручання у ситуацію в Білорусі Росії та розгортання «кримського сценарію» неодноразово висловлювали як європейські дипломати, так і відомі політологи.