Ілюстрація / REUTERS

Протести в російському місті Хабаровську почалися після того, як заарештували їхнього губернатора краю Сергія Фургала.

Як розповів російський політолог Леонід Гозман в ефірі "Апостроф TV", новий губернатор, Михайло Дегтярьов, якого прислала влада, є "клоуном" і поводиться з жителями Хабаровська, як окупант. Дегтярьов розповідає, що, якщо ви будете себе добре вести, то ніхто вас не зачепить.

Читайте такожАдвокат Полозов назвавши головну причину, з якої всі протести в Росії закінчуються нічим

Відео дня

Тому, як вважає політолог, жителі вийшли на протести, захищаючи почуття власної гідності.

"Народ за почуття власної гідності. Людям плюнули в обличчя. Просто абсолютно плюнули в обличчя, і вони сказали, ні, хлопці, так не піде, з нами так не можна. Ось. І це, звичайно, абсолютно чудово. Це викликає якесь захоплення, просто в різних містах Росії", - розповів Гозман.

Крім цього, він зазначив, що в різних містах країни є акції на підтримку Хабаровська, наприклад, в Москві і Владивостоці. І при цьому немає мітингів, які за владу і проти протестувальників.

У російському Хабаровську проходять масові акції на підтримку арештованого екс-губернатора Сергія Фургала і проти призначення Михайла Дегтярьова. У минулу суботу на акцію вийшли 95 тисяч учасників, які пройшли протестною колоною центральною вулицею Хабаровська.