Вадим Скібіцький прокоментував перевірки ядерної зброї в Росії / скріншот з відео УП

З літа 2023 року в Російській Федерації активізували перевірку і підготовку ядерного озброєння. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

"На сьогоднішній день ми бачимо активність Росії з перевірки, підготовки ядерних об'єктів як на своїй території, так і на території Білорусі, де були проведені відповідні інспекційні заходи", – сказав він в інтерв'ю "Українській правді". 

За його словами, влітку цього року українські розвідники зафіксували подібну активність росіян. При цьому поки що зарано говорити про реальну загрозу застосування Москвою тактичної ядерної зброї.

Відео дня

Водночас, на думку Скібіцького, гіпотетичний ядерний удар "не такий страшний, як про нього говорить РФ". Росіяни скоїли достатньо військових злочинів на території України – наприклад, підірвали дамбу Каховської ГЕС. 

Ядерні загрози РФ

З початку повномасштабної війни Росія активно використовує "ядерну дубинку" для залякування як України, так і Заходу. 

На початку жовтня поточного року в Держдумі РФ заговорили про те, щоб скасувати заборону на проведення ядерних випробувань. Москва може відкликати свій підпис під відповідним міжнародним договором.

Вас також можуть зацікавити новини: