Путіна погрожують ліквідувати / Скріншот

Відповідальність за вбивство російської пропагандистки Дар'ї Дугіної взяли на себе самі ж росіяни. Нагадаємо, що 20 серпня в Підмосков'ї вибухнув автомобіль, в якому перебувала Дугіна - донька російського депутата Олександра Дугіна.

Як нагадали журналісти проекту FreeДом, 30-річна дівчина, як і її батько, займалася публіцистикою, підтримувала війну Росії проти України.

Фейк про причастя України до смерті Дугіної одразу почали розганяти росЗМІ. Але в ОПУ одразу спростували це, тому що "ми - не кримінальна держава".

Так звана Національна республіканська армія - ось хто є відповідальним за ліквідацію доньки ідеолога "руського міра". Про це відкрито заявив колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов.

"Ця акція, як і багато інших партизанських акцій прямої дії, здійснені на території Росії за останні місяці, реалізована Національною республіканською армією", - говорить він. Також в ефірі Пономарьов зачитав маніфест бійців цієї армії - вони оголосили Путіна узурпатором влади і військовим злочинцем, що відправив російських солдатів на вірну смерть.

Пономарьов також зазначав, що Дугіна закликала до знищення українців. Зокрема вона виступила з обґрунтуванням терористичного акту в Оленівці, коли були вбиті захисники Маріуполя. Він заявив, що Національна Республіканська армія готова йти проти влади Росії. "Ми оголошуємо чиновників уряду РФ і регіональних адміністрацій пособниками узурпатора - ті, хто не складе свої повноваження, будуть нами знищуватися", - передає слова НРА екс-депутат Держдуми.

А ось російський опозиціонер Андрій Піонтковський вважає, що до смерті Дугіної причетні спецслужби РФ.  "Вбивство організовано дуже професійно, за ним стоять спецслужби, зрозуміло, російські", - говорить він.

Як кажуть експерти, таким гучним заявам раніше невідомих угруповань, як Національна республіканська армія, вірити не варто. Про цю організацію раніше ніхто не знав, її не існувало. Тому багато хто впевнений, що це - "одна з технологій спецслужб РФ".

Нагадаємо, в Підмосков'ї 20 серпня підірвали машину, за кермом якої перебувала Дарина Дугіна. ЗМІ з'ясували, що вибух був під днищем позашляховика.

22 серпня у ФСБ Росії похвалилися, що "розкрили" вбивство Дугіної - стверджували, що злочин скоїла 43-річна українка Наталія Вовк, яка приїхала в РФ в червні разом з 12-річною дочкою. Російська спецслужба стверджує, що Вовк служила в полку "Азов".

Пізніше полк "Азов" відреагував на заяву російської ФСБ. У полку повідомили, що жінка з таким ім'ям і прізвищем не має жодного відношення до "Азову". 

Вас також можуть зацікавити новини: