Офіційний Єреван закликали повністю відмовитися від російського курсу / фото depositphotos.com

Окремі громадські та політичні сили заговорили про кардинально новий для Вірменії міжнародний курс. Офіційний Єреван закликали вийти з організацій, які пов'язані з Російською Федерацією, і подати заявку до Європейського Союзу.

Владу Вірменії закликали вийти з Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ), Євразійського економічного союзу (ЄАЕС) та Співдружності Незалежних Держав (СНД).

"У наші дні антиармянская позиція і політика, що проводиться російською владою, жертвами яких став вірменський народ Арцаха, не тільки погані, але і ще більше поглиблюють прірву, що виникла між Вірменією і Росією в останні роки, роблячи її практично непереборною, що створює гостру необхідність радикального перегляду всієї діючої договірно-правової бази між Республікою Вірменія і Російською Федерацією", – йдеться у повідомленні видання Радіо Свобода.

Відео дня

При цьому автори звернення прирівняли ситуацію на Карабасі з війною проти України і геноцидом українців. Крім того, Єреван закликали ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду без жодних обмовок.

Також у заяві йдеться про звернення до ЄС для повноправного членства, а також про підписання угод про стратегічне партнерство з країнами Євросоюзу, США, Канадою, Індією, а також поглиблення військової та військово-технічної співпраці з країнами Заходу.

Зміна курсу Вірменії - головні новини

10 січня глава уряду Вірменії Нікол Пашинян відмовив президенту РФ Володимиру Путіну в проведень навчань ОДКБ.

Пізніше стало відомо, що спільні військові навчання США і Вірменії пройшли з 11 по 20 вересня. Армії тренувалися проводити стабілізаційні дії між супротивниками під час миротворчих місій. 

Крім того, Пашинян заявив, що повернення РФ в Україну означає, що Вірменія більше не може покладатися на Росію, як на гаранта безпеки. Також він заявив, що Римський статут Міжнародного кримінального суду буде ратифікований Єреваном"в повному обсязі".

Вас також можуть зацікавити новини: