У МЗС РФ викликали вірменського посла / колаж УНІАН, фото t.me/MID_Russia

Посла Вірменії в Москві викликали до Міністерства закордонних справ Росії, де йому зробили "жорстке подання" через "серію недружніх кроків". Про це повідомляє прес-служба російського МЗС.

Використовуючи специфічний "новояз", російський МЗС повідомив, що вони "відфіксували" появу "в офіційних колах і політичній еліті" Вірменії сумнівів щодо доцільності подальшої участі країни в ОДКБ (російський аналог НАТО) і в цілому союзницьких відносин з РФ.

Також російських дипломатів обурили "недружні кроки" з боку Єревана:

Відео дня
  • запуск процесу ратифікації Римського статуту; 
  • поїздка до Києва дружини вірменського прем'єра Миколи Пашиняна - Анни Акопян – з передачею гуманітарної допомоги "київському нацистському режиму"; 
  • проведення на території Вірменії військових навчань за участю США.

"У зв'язку з цим до МЗС Росії був викликаний посол Вірменії в Москві B. В. Арутюнян, якому зроблено жорстке подання. Крім того, передано ноту протесту", – заявило російське МЗС.

Чим Росії не догодив Римський статут

Як писав УНІАН, в середині березня Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна у справі про масову депортацію українських дітей. У теорії будь-яка країна, яка підписала Римський статут, що служить правовою основою роботи МКС, зобов'язана виконати цей ордер, щойно у неї буде така можливість. 

Незабаром після цього Конституційний суд Вірменії визнав, що можлива ратифікація Римського статуту не суперечить вірменській Конституції. У вересні уряд Вірменії направив до парламенту проект постанови про ратифікацію Римського статуту. Якщо ратифікація відбудеться, формально Вірменія буде зобов'язана заарештувати Путіна, щойно він з'явиться на вірменській території.

Вас також можуть зацікавити новини: