REUTERS

Про це вона сказала в інтерв'ю телеканалу "1 + 1".

"Я думаю, що ініціатив (надання допомоги ЄС, - Ред.) має бути багато сьогодні, особливо там, де йдеться про допомогу Україні. Це має бути військова підтримка...", - зазначила Грібаускайте.

Вона також зазначила, що ця допомога має надходити у будь-якій формі - економічній, фінансовій і т.ін.

Відео дня

Читайте такожПрезидент Литви Грібаускайте назвала РФ терористичною державою

Також президент Литви повідомила, що в ході візиту в Україну 24 листопада має намір обговорити з владою надання допомоги по обороні та енергетиці.

"Деяка допомога, яку ми здійснюємо вже сьогодні, не для публічного обговорення. Про неї ми будемо говорити з урядом і президентом України. Зі мною в складі делегації будуть три міністри: міністр закордонних справ, міністр оборони, міністр енергетики. Так що ці посади, самі їх назви, вже про щось говорять ", - сказала Грібаускайте.

За її словами, в ході візиту вона має намір говорити з українською владою від імені Литви, Європейського Союзу та міжнародних донорів.

При цьому Грібаускайте підкреслила важливість ефективного використання Україною коштів, що надаються та допомоги для подолання корупції. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ Конгрес подано законопроект про надання Україні військової допомоги США

За її словами, для отримання фінансової допомоги від ЄС Україні необхідно подолати корупцію в управлінні державою.

"Ми готові допомагати, і ми допоможемо, але, якщо Україна не подолає свою корупцію в управлінні державою, будь-які суми будуть викинутими на вітер", - заявила президент Литви.