Фото УНИАН

Про це він сказав у коментарі кореспонденту УНІАН.

"Ми прийшли зі своєю делегацією покласти квіти до пам'ятника в Бабиному Яру. Тут усе було обгороджено парканом, а не рамкою, й нікого не пускали. Сказали, що тут відбувалася церемонія для окремих якихось осіб, очевидно тих, які працюють на державу. Тобто у них якийсь особливий режим відвідування пам'ятника", - повідомив Корбан.

Читайте такожУ столичному Бабиному Яру хочуть побудувати новий Меморіал пам’яті

Відео дня

Він підкреслив, що правоохоронці не пропускали делегацію більше години, мотивуючи свої дії певним законом про проведення подібних заходів.

Коментуючи ситуацію із затримкою покладання квітів, Корбан заявив: "Ми вважаємо, що це блюзнірство".

Довідка УНІАН. Сьогодні в Національному історико-меморіальному заповіднику "Бабин Яр" з нагоди 74-ї річниці початку розстрілів у Бабиному Яру відбувається церемонія пам'яті жертв трагедії.

День пам'яті жертв Бабиного Яру традиційно проводиться наприкінці вересня - в дні, коли почалися масові розстріли, й присвячується всім загиблим у роки окупації Києва, людям різних національностей і конфесій, військовополоненим, українським патріотам, мирним жителям міста.

Під час німецької окупації Києва в 1941-1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів фашистськими окупантами мирного населення й радянських військовополонених, євреїв та циган за етнічною ознакою. Зокрема, наводяться дані, що лише протягом 29 та 30 вересня 1941 року тут розстріляли майже 34 тисячі євреїв. Також у Бабиному Яру стратили підпільників, членів Організації українських націоналістів, серед яких і відому українську поетесу Олену Телігу.

Розстріли в Бабиному Яру тривали аж до звільнення Києва від окупантів. У 1946 році під час Нюрнберзького процесу спеціальна державна комісія з розслідування нацистських злочинів під час окупації Києва повідомила, що Бабин Яр став могилою для майже 100 тисяч жертв.