Держкомтелерадіо розцінює відключення українських телеканалів в Криму як інформаційну агресію РФ

Державний комітет телебачення та радіомовлення України розцінює відключення українських телеканалів в Криму як інформаційну агресію Росії.

Про це йдеться у переданій УНІАН заяві Держкомтелерадіо України.

У документі вказується, що Комітет вважає неприпустимою ситуацію із вилученням із інформаційного простору АР Крим практично всіх загальнонаціональних українських телеканалів та незаконну передачу частот, на яких вони мовили, російським каналам.

Відео дня

Читайте такожКабельні оператори відключили українські канали, бо їм погрожували зброєю, - джерела «1+1»

«Розцінюємо це як вияв неприхованої інформаційної агресії проти України з боку Російської Федерації. Така ситуація є грубим порушенням прав громадян Криму на інформацію, що вважається фундаментальним правом особи і гарантується Конституцією України, а також Конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод», - наголошується у заяві.

Держкомтелерадіо України також засуджує антиконституційні дії самопроголошеної «влади» Криму та вимагає негайного поновлення трансляції українських телеканалів, йдеться у заяві.

Читайте такожУ Криму майже всі українські телеканали замінили на російські

Як повідомляв УНІАН, 9 березня на території Криму відключили майже всі українські телеканали, які замінили російськими, зараз транслюється лише один український телеканал - «Тоніс».

За даними журналіста Заїра Акадирова у Facebook, на місцевому ТБ українські телеканали замінили російськими: “НТВ Мир” (замість «Інтер»), Перший російський (1+1), Росія РТР (Перший національний), «Зірка» (СТБ), ТНТ («5-й канал»), Росія 24/Крым 24 (Чорноморська ТРК), Державна телерадіокомпанія Крим (твFM).

Читайте такожСьогодні ввечері в Україні вимкнуть кілька російських каналів

Залишаються відключеними: 2+2, ICTV, ТЕТ, М1 Новий канал, НТН Україна, К1, Мега.