УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, документ підписали керівники делегацій у Спільній українсько-білоруській демаркаційній комісії – Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Леонід Осаволюк та начальник Управління делімітації і демаркації державного кордону Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь Олександр Архіпов.

Посадовці підкреслили, що Положення про демаркацію державного кордону між Україною і Республікою Білорусь відпрацьовано упродовж тривалого часу. Власне підготовка документів тривала з вересня 2013 року, торік у листопаді було встановлено перший знак на українсько-білоруському кордоні.

Читайте такожЛукашенко погодився, щоб у Мінську проходили переговори щодо УкраїниОсаволюк пояснив, що затвердження Положення дозволить активізувати демаркацію українсько-білоруського державного кордону. Документ передбачає порядок позначення кордону і винесення його позначення на місцевість. "Узгоджено всі питання. Головне, що вміємо домовлятися. І всі спірні питання вирішувалися, як між двома хорошими сусідами", - підкреслив керівник української делегації.

Відео дня

За словами Архіпова, у білоруської сторони повне порозуміння із українськими колегами. "Кордон має бути справедливим у розумінні обох держав", - сказав він.

Читайте такожУ Держземагентстві вже шукають фахівців для проведення демаркації кордону з РосієюДовідка УНІАН: Загальна протяжність державного кордону України і Білорусі становить 1084,2 км (у межах Чернігівської області – 227 км).