telegraf.com.ua

Про це кореспонденту УНІАН повідомила прес-секретар прокуратури Харківської області Віта Дубовик. За її даними, встановлено, що чоловік, який захопив заручників, Олег Гапон, 1967 року народження, з 1985 року служив в армії.

Читайте такожГеращенко: харківського терориста ліквідував снайпер

"Олег Гапон брав участь у збройних конфліктах на території Афганістану, був командиром бригади, а також в Чечні та Ізраїлі", - сказала Віта Дубовик.

За її словами, значну частину перемовин – 11 телефонних розмов – із Олегом Гапоном вів співробітник прокуратури, який знав злочинця особисто. Олег Гапон вимагав надати йому "коридор" до Горлівки Донецької області та автомобіль ДАІ з проблисковими маячками в супровід.

Віта Дубовик зазначила, що інформація про знаходження в машині, в якій перебували заручники, вибухівки, не підтвердилася.

Як повідомляв УНІАН, вчора в Люботині Харківської області невідомий чоловік застрелив з карабіну двох людей та одного поранив, після чого виїхав до селища Коротич, де на автозаправці захопив трьох заручників. Злочинець висував різні вимоги - від виїзду закордон до виїзду на територію так званої "ДНР". Близько 20.30 силовики ліквідували злочинця, ніхто із заручників не постраждав.