strichka.com

Затримана в Києві Анастасія Леонова заявляє, що готова відмовитися від громадянства РФ. Про це пише "Медуза".

Читайте такожСБУ хоче посадити за тероризм російську активістку, яка боролася проти режиму Путіна (відео)

За словами Анастасії, зараз умови її утримання в Київському СІЗО "нормальні". Але у Відділі забезпечення досудового розслідування СБУ, де вона перебувала з моменту затримання 10 грудня до 31 "був кошмар".

Відео дня

"Тортури, приниження, погрози, обшуки, вилучення особистих речей і записів — все було. В суд з обрання запобіжного заходу мене возили в наручниках з руками за спиною і з темним мішком на голові в не призначеному для перевезення людей транспорті. Зараз нормально, наскільки це можливо. Мені і не потрібні п'ятизіркові умови, я хочу домогтися зняття підозр, які не підкріплені жодними фактами", - заявляє Леонова.

На питання про те, чи йшлося з нею про обмін, російська активістка відповіла: "Дуже сподіваюся, що мови про обмін не йде. Я готова добровільно відмовитися від російського громадянства, моя позиція з цього питання ніяк не змінилася у зв'язку з моїм арештом. І "Правий сектор", і "Азов" у Росії визнані екстремістськими організаціями (насправді лише "Правий сектор", - ред.), тому мені загрожує кримінальне переслідування на Батьківщині".

Додамо, 15 січня в ЗМІ з посиланням на повідомлення в особистому Facebook Леонової, з'явилася інформація про те, що вона оголосила голодування. Незабаром воно було видалене і на момент написання новини в профілі Леонової інформація, що підтверджує голодування, відсутня.

Як повідомляв УНІАН, учасниця протестів на Манежній площі і акцій проти режиму Володимира Путіна Леонова Анастасія була затримана в Києві 10 грудня, при цьому, доказів її причетності до терористичних груп слідство не надало. Відзначається, що в ході обшуку за місцем її проживання зброї, будь-яких вибухових речовин, матеріалів, придатних для виготовлення саморобних вибухових пристроїв, та літератури екстремістського спрямування, за словами активістки, знайдено не було.