Міністр фінансів Чехії Мирослав Калоусек отримав штраф в одну тисячу чеських крон (близько 55 доларів США) за ляпас молодикові у вересні цього року перед будівлею парламенту, повідомляє в п'ятницю Чеське радіо. Інцидент стався 21 вересня, коли міністр йшов на засідання Палати депутатів (нижня палата) парламенту Чехії.

Калоусек "надавав ляпасів 20-річному чоловікові, який кричав на нього (Калоусек), називаючи злочинцем", - так описало тоді подробиці Чеське інформагентство ЧТК.

Сам молодик пізніше визнав, що спровокував конфлікт. Калоусек не заперечував факту - "він отримав чотири ляпаси", але сказав, що "інцидент не можна назвати бійкою".

Прес-секретар муніципалітету району "Прага-1" повідомила журналістам, що за адміністративне правопорушення Мирослав Калоусек в п'ятницю був "оштрафований на одну тисячу крон".

"Це був максимальний штраф, який передбачений за таке правопорушення", - цитує РІА "Новости".

Того ж дня міністр фінансів Чехії сплатив штраф, сказавши журналістам: "Я чудово розумію, що мої дії розцінюються законом як порушення, однак я анітрохи не шкодую про це". Поліція вважає, що порушення припустив і юнак, який спровокував міністра, зазначає Чеське радіо.