/ фото ua.depositphotos.com

Звичайне картопляне пюре для багатьох є улюбленою стравою. Але часто воно виходить несмачне через недостатнє розминання та "неправильні" інгредієнти, пише Express.

Якщо картоплю погано розім'яти, і залишаться грудочки - страва не вдасться. Але навіть за ідеального розминання, якщо додати не ті складники, це буде не пюре, а звичайна картопля - суха і несмачна.

Шеф-кухар Кріс Коллінз у соціальних мережах поділився своїм рецептом найкремовішого та найсмачнішого картопляного пюре, який передбачає додавання секретного інгредієнта. Він опублікував відео, в якому продемонстрував, як приготувати "ідеальне" пюре. 

Спочатку він відварив картоплю на курячому бульйоні. Щойно вона стала м’якою, він вийняв продукт із каструлі та залишив на кілька хвилин для підсихання. Тим часом у тій самій каструлі підігрів трохи молока й вершкового масла. Ці обидва всім відомі інгредієнти справді допомагають зробити картопляне пюре більш вершковим. Але Кріс додав ще один складник.

Він розім'яв картоплю в каструлі, в якій було масло з молоком, щоб усе перемішалося, і поклав туди ще цілу пачку сиру бурсен.

Бурсен – це французький сорт м’якого сиру, настояний на часнику, травах, солі й перці. Ви можете використовувати інші м’які сири замість бурсену. 

Після цього Коллінз продовжив розминати картоплю, поки вона не перетворилася у "найкремовіше" пюре.

"Просто дайте мені виделку, і я міг би з’їсти це як основну страву окремо. Неймовірно затишне, супервершкове та неймовірно насичене смаком. Воістину ідеальне пюре", - написав шеф-кухар.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати найхрусткішу запечену картоплю. Відомий шеф-кухар Джеймі Олівер порадив готову картоплю скроплювати оцтом. За його версією, це додає бажаної хрусткості, але при цьому зберігається м'якість всередині. Також оцет запобігає розвалюванню картоплі, стверджує Олівер.  

Вас також можуть зацікавити новини: