Київ готує власний регіональний план управління відходами / фото УНІАН

У Києві планується будівництво сміттєпереробного комплексу, який матиме загальну потужність переробки 700 тис. тонн у рік і включатиме етап сортування сміття.

Читайте такожУ Міносвіти зазивали українців учитися сортувати сміття

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на заступника голови КМДА Петра Пантелєєва.

Відео дня

«Київ готує власний регіональний план управління відходами, який стане комплементарним Національній стратегії поводження з відходами. Столиця планує побудувати сміттєпереробний комплекс, який матиме загальну потужність переробки 700 тис. тонн на рік і включатиме етап сортування», - сказано в повідомленні.

За словами Пантелєєва, Київ має чіткі плани поступового відходу від технології поховання як від застарілої і екологічно небезпечної методики.

«У жовтні 2017 була прийнята Національна стратегія поводження з відходами, у лютому 2019 - Національний план. Оновлена законодавча база працює всього кілька місяців. Тим не менш, місто Київ готує власний регіональний план управління відходами для Києва. Це комплексний документ, який узгоджується з Мінрегіоном та Мінприроди», - цитує прес-служба Пантелєєва.

Пантелєєв також заявив, що, враховуючи стан полігону твердих побутових відходів № 5 біля села Підгірці Київської області, в Києві відібрані потенційні земельні ділянки для розміщення заводу механіко-біологічної обробки та розпочато проектування.

Як повідомляв УНІАН, за даними столичної влади, 67% твердих побутових відходів, що утворюються в столиці, захоронюються на полігонах №5, №6 та інших, 23% утилізуються на заводі «Енергія», ще 10% сортуються і переробляються.

У лютому цього року Кабінет міністрів затвердив Національний план управління відходами до 2030 року.

Нацпланом передбачено 300 полігонів, при тому, що в Україні їх зараз більше шести тисяч.

У 2017 році Кабмін прийняв Національну стратегію управління відходами, яка визначає політику управління усіма видами відходів до 2030 року.

Стратегія передбачає зниження рівня захоронення побутових відходів з 95% до 30% і мінімізацію загального обсягу відходів, що підлягають захороненню, з 50% до 35%.