фото УНІАН

За останні 40 років популяція птахів у США та Канаді зменшилася на 29% чи майже на 3 мільярди особин.

Дослідження проводили американські науковці Корнелльської лабораторії орнітології, пише Громадське з посиланням на EurekAlert.

Згідно з результатами, з 3 мільярдів загиблих птахів 90% належать до поширених сімейств, зокрема горобців, зябликів і ластівок. Вони відіграють важливу роль в харчових ланцюгах та підтримують функціонування екосистем, наприклад, борються зі шкідниками.

Відео дня

Читайте такожЕкзотичні красунчики: ТОП-5 найбільш незвичайних птахів (відео)

У досліджені зазначили, що втрати птахів у Північній Америці аналогічні втратам птахів в інших частинах світу. Співавтор дослідження Джон Сауер вважає, що основний фактор, який впливає на зникнення птахів, втрата середовища проживання, зокрема через інтенсивне сільське господарство та урбанізацію.

Науковці передбачають, що подальші зміни клімату погіршать ситуацію, оскільки зміниться середовище проживання та можуть зникнути рослини для харчування.

Раніше повідомлялося, що ступінь впливу людини на навколишнє середовище безпрецедентний, і вимирання рослин і тварин прискорюється, під загрозою зникнення перебуває зараз до мільйона з приблизно восьми мільйонів видів.