Збитки від вилову кефалі становлять понад 2 тис. грн / Фото : rsn.ru

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища створить робочу групу для врегулювання ситуації з незаконним виловом чорноморської кефалі та інших біоресурсів в акваторії національного природного парку «Тузловські лимани» в Одеській області, йдеться в повідомленні відомства.

Читайте такожНа Одещині на оточеній через ракетні стрільби території браконьєри виловили десятки тонн кефалі (фото)

Відзначається, що в робочу групу увійдуть представники Мінекоенерго, Державної прикордонної служби, Державного агентства рибного господарства, Державної екологічної інспекції та національного природного парку «Тузловські лимани».

Відео дня

«Під час роботи зазначеної групи буде встановлено законність промислового вилову чорноморської кефалі низкою підприємств в акваторії лиманів та дотримання екологічного законодавства України», - сказано в повідомленні.

За інформацією прес-служби, в рамках рибоохоронного рейду працівниками Держрибагенства було встановлено порушення правил промислового рибальства обслуговуючим кооперативом «Граніт - 2» - використання забороненого знаряддя лову - «гарди». Збитки від вилову кефалі становлять понад 2 тис. грн.

Також в ході позапланової перевірки Держекоінспекції встановлені порушення природоохоронного законодавства, а саме - засмічення земель водного фонду відходами деревини, та виявлені проведення днопоглиблювальних робіт без відповідного дозволу.

Як зазначили у відомстві, у зв'язку з цим складено сім протоколів про адміністративні правопорушення, винесено п'ять постанов про накладення адміністративного стягнення на суму понад 4 тис. грн, два протоколи вже передані до суду для відповідного реагування.

«Своєю протиправною діяльністю суспільство завдало збитків державі за засмічення земель водного фонду на суму майже 420 тис. грн, а за проведення днопоглиблювальних робіт без дозволу - майже на 13 тис. грн», - йдеться в повідомленні.

Довідка УНІАН. «Тузловські лимани» - національний природний парк, розташований на території Татарбунарського району Одеської області. Створений 1 січня 2010 року. Площа - 27 865 га. Загальна площа водойм - 206 кв. км. Система озер, розташованих у парку, має статус водно-болотних угідь міжнародного значення, відповідно до Рамсарської конвенції, з особливим охоронним режимом.